התוצר של תהליך טיהור בשפכים
העולם בו אנו חיים מייצר הרבה מאוד שפכים, וצריך לדעת כיצד לטפל בהם
אנחנו חיים בעולם מודרני ותעשייתי, שבו מיוצרים הרבה מאוד שפכים בהיקף עצום על בסיס יום יומי. השפכים האלה יכולים להיות תוצר של תהליכי ייצור שונים, של תהליכי הפרדה של נוזלים ושל חומרי גלם שונים, ובאופן כללי מה שמאפיין אותם הוא הפגיעה האפשרית שלהם בסביבה שלנו והצורך שלנו לטפל בהם בצורה הנכונה ביותר. כיום, תהליכי טיהור בשפכים הם תהליכים בהם מפרידים את השפכים מכל חומר שניתן למחזר מהם – שומנים, מלחים וכדומה – עד שמנצלים את השפכים במלואם או עד שנוצרים בסופו של דבר תוצרים אותם צריך לטמון או לשרוף.
ישנם שני תוצרים עיקריים לתהליכי טיהור שפכים, והתוצרים האלה בהחלט יכולים לשמש אותנו:
• מי קולחין – מי קולחין, או מים אפורים, הם תוצרים מרכזיים של כל תהליך טיהור שפכים. מאחר ושפכים מגיעים על פי רוב בתצורה מימית, ברור שיש בהם ריכוז לא קטן של מים – ואם מפרידים את המים האלה מהשפכים, בהחלט ניתן להשתמש בהם שנית. כעת, חשוב להבין שמים אלה לא ישמשו אותנו לשתייה או למקלחת – אבל הם בהחלט יכולים לשמש אותנו כמי השקיה וקולחין, וכך אנחנו מנצלים באופן איכותי ביותר את השפכים שלנו מבלי לפגוע בבריאות שלנו.
• בוצה – בוצה היא תוצר מרכזי נוסף של התהליך. מדובר בחומר אורגני מוצק שהוא לרוב תוצר של תהליך הסינון הראשוני, והוא עשיר במיקרואורגניזמים שפירקו את החומר האורגני בשפכים. הבוצה עצמה היא פסולת, הריח שלה לא נעים והיא מזהמת – אבל ניתן להפיק ממנה דשן ואפילו חומרי דלק מסוימים. נעשה מחקר רב על השימוש בבוצה לייצור דלק, ולכן האפשרויות הקלאסיות של הטמנת הבוצה או שריפה שלה הופכות לפחות רלוונטיות ונחוצות בשל הזיהום הכרוך בהן.
מחזור של שפכים בתור בוצה ובתור מים אפורים הוא תהליך אקולוגי ראשון במעלה
כיום, תהליכי טיפול, סינון והפקת חומרים שונים משפכים הם תהליכים שמאפשרים לנו לשמור על עולם נקי יותר ועל ניצול איכותי יותר של כל משאב באשר הוא.
עוד בנושא:
איך נהפוך את המשרד שלנו לירוק – החברה לנכסי קיסריה