בשנת 2005 תוקננו על ידי מכון התקנים והמשרד להגנת הסביבה תקנות בגין בנייה ירוקה, או בשמה השני בנייה בת קיימא. הרעיון שעומד מאחורי הבנייה הירוקה הוא מעל הכל ניצול מקסימלי של תנאי השטח, שימוש בחומרים ידידותיים לסביבה, או חומרים ממוחזרים ובנוסף חשיבה על חסכון מקסימלי בצריכת אנרגיה. המטרה של בנייה ירוקה היא ניצול המשאבים הסביבתיים העומדים לרשותנו מבלי לפגוע במשאבים אשר מתכלים.
מהי האסטרטגיה של בנייה ירוקה?
אז על מנת להשיג בפועל את יישומם של אותם רעיונות ומטרות שהזכרנו קודם לכן תוקננו על ידי המועצה הישראלית לבנייה ירוקה מספר כללי יסוד, שבהם נעזר כל קבלן שמתחיל עבודה על פרויקט של בנייה ירוקה. אחד הכללים העיקריים של הבנייה הירוקה הוא תכנון מוקדם ומחשבה מראש כיצד בזמן הבנייה בעיקר אך בייחוד לאחר אכלוס הבניין יהיה ניתן לחסוך במשאבים. אחד המשאבים שיותר נצרכים הוא כמובן האנרגיה שאנו משקיעים בחימום או קירור הבית. על מנת לחסוך בזה ככל שניתן, משתמשים קבלנים בסוגים שונים של בידודים תרמיים על גג הבניין, בקירות ובחלונות על מנת למנוע למשל בריחה של קור מתוך הבית ברגע שהפעלנו את המזגן וחדירה של חום מבחוץ, ולהיפך. בנוסף, ישנה חשיבות גדולה מאוד להתייחסות למשטר הרוחות באזור בו נבנה הפרויקט על מנת שנוכל לנצל את המשאב הטבעי הזה, כך שבמקום הפעלה מוגברת של מזגן, יוכלו ליהנות הדיירים מהרוח שנושבת בחוץ.
מחזור של מים
אלמנט נוסף אשר שמים עליו דגש בבנייה ירוקה הוא שימוש חוזר במים, כך שלמשל מי גשמים או מי מזגנים, מתנקזים אל מיכל שממנו נלקחים המים לטובת השקיית הגינה והשטחים הציבוריים. לאחרונה אנו רואים יותר ויותר פרויקטים אשר נבנים בקווים אשר התווה המשרד להגנת הסביבה וישנו ביקוש אדיר לפרויקטים מסוג זה.
עוד אתרים שיעניינו אותך:
עופר איתן – על חברת טכנולוגיית השייווק שהונפקה בבורסה של טורנטו