הבית הירוק הישראלי ישתתף בפעם השלישית בתחרות הסולר דקאטלון 2016
החל משנת 2013 משתתפים הסטודנטים מישראל בתחרות הבית הירוק העתידי במסגרת תחרות דקאטלון הנערכת בכל שנה ברחבי סין. התחרות הראשונה שהתרחשה בשנת 2013 הייתה יריית הפתיחה בהשתתפות בתחרות המסמנת מגמות עתידיות בתחום המגורים. לאור ההצלחה שגרפה ההשתתפות הראשונה, הוחלט להמשיך ביוזמה גם השנה.
כלכלה שיתופית ונתינת פתרונות יישימים
בניגוד לשנתיים הקודמות בהן התחרות בעיקר התמקדה ביצירת בתים ירוקים, ידידותיים לסביבה הצורכים אנרגיה פחותה, השנה נכנסה למשוואה גם דרישה נוספת- בתים שלא רק יהיו ירוקים לסביבה אלא גם לקהילה. קרי, בתים הנשענים על עקרונות של כלכלה שיתופית. השנה התבקשו המשתתפים לשים לב בעיקר לצד היישומי של הפרוייקט שלהם, שכן התכנון הוא שהעיצובים שיזכו במקומות הראשונים אכן יישומו בכפרים סיניים שונים הסובלים מבעיות מגורים וצפיפות דיור.
חידוש נוסף השנה הנוגע לתחרות, קשור לכך שבניגוד לשנתיים הקודמות בהן מי שלקחו חלק בתחרות הם סטודנטים ממוסדות שונים ללימודי עיצוב פנים בעיקר, השנה נוספו לצוות גם משתתפים מתחום לימודי מנהל העסקים והכלכלה. זאת בשל הדרישה כי הבית יהיה מבוסס גם על עקרונות של כלכלה שיתופית אותה מכירים טוב יותר הסטודנטים הלומדים מקצועות אלו.
הזדמנות ממשית להתנסות בפרוייקט משנה חיים
כמו בשנים קודמות, בפרוייקט משתתפים סטודנטים לא רק ממקצועות שונים אלא גם ממוסדות לימוד שונים, המאפשרים ליצור אינטרקציה טבעית ומועילה בין המוסדות בדרך ליצירת פתרונות מעשיים ויצרתיים שייצגו את ישראל בעולם. הפרוייקט הזה, המלווה גם בעמוד פייסבוק ואתר אינטרנט המלווים את התהליך, מאפשר למשתתפים בו התנסות ממשית בבנייה ואדריכלות והתנסות מעשית חוצת מדינות ותרבויות שניתן יהיה להתגאות בה גם הרבה אחרי תקופת הלימודים.
נוסף על ההזדמנות המעשית- מקצועית, מתנסים גם הסטודנטים במענה על צרכים של לקוחות שאינם שגרתיים. אחת מבקשות מארגני התחרות הייתה שהבית גם יותאם לחוקי הבנייה הירוקה הסינית וכן יחוברו לתרבות המחייה והנורמות הנהוגות בחברה הסינית. בקשה זו בהכרח הציבה את המשתתפים בתחרות בעמדה שבה עליהם לחקור ולהכיר את התרבות הסינית היטב בכדי לתת את המענה המבוקש.
שלבי הפרוייקט
הפרוייקט מורכב ממספר שלבים- בשלב ההתחלתי מוגשים טפסי ההשתתפות בתחרות ומתקבלות ההנחיות הראשוניות. בשלב השני, מתאגדת קבוצת הצוות הסופית שתעבוד על הפרוייקט ומתחילים בתכנון. כמובן ששלבי התכנון השונים דורשים שיתוף פעולה, מעוף ויכולת עבודה בצוות. השנה נוספו לצוות מעבר לאנשי הכלכלה, גם אנשים מתחום מדעי המחשב בשל רצון הצוות לא רק לעשות את הבית ירוק אלא גם דיגיטלי- "בית חכם". כאשר הוחלט על מודל הבית הסופי, החלו ההדמיות ופרסום הפרוייקט כאשר השלב האחרון הוא בניית הבית עצמו בהתאם לכל התכנונים, בחודש מרץ 2017. התחרות עצמה תערך בחודש מאי בסין אליה ישונע הבית הבנוי על כל הטכנולוגיות שלו ויורכב במקום בהתאם להוראות הצוות.
עוד משהו שיעניין אותך:
הרבלייף – אורח חיים בריא
הרבלייף
הרבלייף בטוויטר, הרבלייף – תזונה נכונה, הרבלייף בפייסבוק