כאשר רוכשים בית בשכונה "ירוקה" מה יש לוודא שקיים?
טרנד הבנייה הירוקה הגיע גם לישראל בעשור האחרון ופרויקטים רבים ברחבי הארץ משווקים בתור פרויקטים ירוקים. חלק מאותם פרויקטים לא עומד בכלל בתקנות של פרויקט ירוק ולכן החלטנו לעשות לכם סדר בבלאגן ולתת לכם מספר טיפים בנוגע למה עליכם לוודא שקיים כאשר רוכשים דירה בשכונה "ירוקה".
דבר ראשון, לפני שאתם מגיעים לפגישה באחד מהפרויקטים הירוקים אנו ממליצים לכם לקרוא את ההוראות של המשרד להגנת הסביבה ומכון התקנים משנת 2011 בדבר בניית פרויקטים ירוקים. שם תמצאו את ההגדרות המדויקות ביותר של מה זה בכלל פרויקט ירוק, אילו חומרים אסורים לשימוש בו, מה הוא חייב לכלול וכדומה.
• ניתוב התנועה – וודאו כי אזור השכונה נקי מצירים ראשיים או צירים פנימיים שכן, מכוניות הן אחד הגורמים המזהמים ביותר שקיימים כיום ולכן עליכם לוודא כי תנועת המכוניות רחוקה ככל הניתן מהבתים והיא נמצאת בהיקפים של השכונה או הפרויקט ולא בין הבניינים.
• ריאות ירוקות – וודאו הימצאותם של פארקים ושבילי הליכה, עצים הם דבר חשוב מאוד לאוויר שאנו נושמים ולאיכות הסביבה, לכן הימצאותם של פארקים אשר כוללים שטחי מדשאות ועצים רבים לא רק יתרמו לנוף פסטורלי יותר אלא גם לאוויר טוב יותר.
• חסכון באנרגיה – חסכון באנרגיה יכול לבוא לידי ביטוי במספר דרכים בפרויקט ירוק כאשר הדרך היותר נפוצה בקרב הפרויקטים הללו הוא השקעה בבידוד. בידוד של הגג, הקירות וחלונות הבית יגרום לכך שאנו נצרוך פחות אנרגיה(חשמל) לחימום או לקירור הבית ובכך למעשה נזהם פחות את הסביבה. דרך נוספת לחסכון באנרגיה היא התקנת פאנלים סולאריים על גג הבניין ובכך למעשה לייצר חשמל ירוק בעזרת קרני השמש ולחסוך בצריכת חשמל מזהם.