מהי עיר ירוקה?
מדינות רבות בעולם נמצאות בתהליך שינוי של ממש כאשר חלקן הוגדרו כערים ירוקות. הרעיון הוא שלמרות המגורים בעיר אשר משלבים גם זיהום אוויר, פקקים וצפיפות, עדיין אפשר לשנות את דרך החיים ולתרום לסביבה שלנו. למשל, הדרך שבה בונים משפיעה מאוד על ערים ירוקות. כאשר בונים לגובה, הדבר משאיר יותר מרחבי קרקע וזה עוזר בעצם לייעל את התחבורה הציבורית ולסלול שבילי אופניים המעודדים הן את התושבים של העיר והן את התיירים שמגיעים אליה ליסוע באפניים.
הדבר מפחית את צריכת הדלק. דבר נוסף שערים ירוקות עושות הוא לנצל את הגינון בר קיימא. כלומר הרעיון הוא לשמר את העצים, הפרחים המים והצמחייה הקיימים כחלק מהגינון העירוני ולהבטיח שהם ממשיכים לצמוח ולפרוח גם בדורות הבאים. הצמחייה לא מרוססת באמצעות קוטלי עשבים מה ששומר על הבריאות של התושבים והצמחים גם יחד. דבר נוסף שמחשיב ערים ברחבי העולם לירוקות קשור לניצול של המשאבים הטבעיים הקיימים כמו רוח, גשם, שמש במטרה לחסוך באנרגיה בין אם לצורך ייצור חשמל ובין אם לצורך חימום.
ומה לגבי מחזור?
מחזור נחשב לחלק מהותי וחשוב במעבר מעיר רגילה לעיר ירוקה. עצם העובדה שמפרידים חומרים כמו פלסטיק, זכוכית, מתכות ונייר ואפשר למחזר אותם לשימוש חוזר מפחית בצורה משמעותית את זיהום האויר ותורם רבות לסביבה שלנו. גם העובדה שהתחילו בכל העולם להימנע משימוש בשקיות פלסטיק, לאכול בפיקניקים בכלים רגילים ולא חד פעמיים ולמחזר את פסולת הבניין, זה אומר הכל.
עוד משהו שיעניין אותך:
שי פניני
לשכת עורכי הדין
עו"ד שי פניני
עריכת דין – ויקיפדיה
שי פניני – משרד עורכי דין