מה הקשר בין בנייה ירוקה לבין חסכון בכסף?
לאחרונה אנו שומעים על יותר ויותר פרויקטים חדשים אשר ממתגים את עצמם בתור פרויקטים של בנייה ירוקה. אם נוכל לשים את האצבע על התופעה, נבין שכחלק מהטרנד העולמי של שמירה על איכות הסביבה ועל הכדור בו אנו חיים, הטרנד הירוק הגיע גם לתחום הבנייה. בניגוד לשאר העולם ושאר התחומים, בארצנו הקטנטונת תחום הבנייה הירוקה עוד נחשב בחיתוליו כאשר ההוראות בדבר בנייה ירוקה הושלמו רק בשלהי שנת 2011 על ידי המשרד להגנת הסביבה ומכון התקנים. רבים חושבים שבנייה ירוקה עוסקת אך ורק בכך שבקרבת המקום יהיו פארקים רבים, או בבניין תהיה תשתית נאותה למחזור הפסולת של הדיירים. אמנם, בנייה ירוקה עוסקת למעשה בזיהום מופחת של הסביבה, כאשר במקביל היא חוסכת לדיירים אלפי שקלים בשנה בהוצאות החשמל והמים.
החיסכון הרב שבבנייה הירוקה
חסכון בהוצאות החשמל ניתן להשיג בפרויקטים של בנייה ירוקה באמצעות מספר שיטות. ראשית על הקבלן לדאוג לאיטום טוב של קירות וחלונות הבית על מנת שלא לאפשר בריחה או כניסה של חום או קור אל תוך הבית מבחוץ. הדבר מקנה לבית יכולת לשמור על הטמפרטורה שלו לאורך זמן, כך שאם הדלקנו חימום בבית למשך שעה אחת, ייתכן ונוכל לסגור אותו לאחר מכן ובכך לחסוך חשמל רב. בנוסף התכנון של הבית מתחשב במשטר הרוחות של האזור בו נמצא הפרויקט כך שבימי הקיץ נוכל לפתוח את חלונות הבית וליהנות מרוח הנושבת באזור במקום לפתוח מזגן בכל שעות היום.
החיסכון במים מדבר על השקיית השטחים הציבוריים בפרויקט, קרי פארקים וגינות הבתים על ידי אגירה של מי המזגנים. הדבר מתאפשר תודות להתקנת מערכת מיוחדת שאוגרת את מי המזגנים מן הדירות ובכך נחסכים אלפי שקלים בשנה על הוצאות מים של הבניין.