פסולת בניין שאפשר למחזר אותה
אם עד היום חשבתם שבנייה ירוקה עוסקת אך ורק באורח חיים ירוק לאחר אכלוס הבניין, כנראה שלא הכרתם את היסודות עליהם מושתת בנייה ירוקה. אנו נתקלים בהרבה אנשים שחושבים שכל מה שבנייה ירוקה פותרת לנו הוא חסכון בצריכה החשמל והאנרגיה על ידי תכנון נכון של הבנייה והתחשבות במשטר הרוחות ביחד עם איטום איכותי של קירות הבית.
ובכן, האמת היא שהבנייה הירוקה עוד מתחילה בשלב התכנונים על ידי הקבלנים והיזמים באמצעות מספר פרמטרים כאשר הבולט שביניהם הוא מחזור פסולת בניין. על מנת לעמוד בתקנות של בנייה ירוקה שהוצאו על ידי המשרד להגנת הסביבה בשנת 2006 ועודכנו על ידו ועל ידי מכון התקנים בשנת 2011, חייב הקבלן להמציא אישורים של התקשרות עם צד שלישי אשר מקבל את פסולת הבניין מהקבלן המבצע ועושה בו שימוש לטובת מחזור.
זה יכול להיות מחזור של פלסטיק, מחזור של מתכת ועוד חומרים רבים אחרים, אך על פי לשון החוק, חייבת 35% מסך הפסולת שהקבלן מוציא מהאתר להגיע לאותו גוף. אותם גופים דואגים להחזיר את הפסולת לתעשייה בצורה הממוחזרת שלה. בכך, אנו בעצם הופכים לידידותיים לסביבה על ידי ניצול מקסימלי של המשאבים הקיימים מבלי לפגוע שוב בסביבה על ידי ייצור מזהם נוסף של אותם חומרים או על ידי זריקת החומרים וזיהום הסביבה.
את שאר הפסולת של הבניין, זו שאינה מועברת לאותם גופי מחזור, מחויבים הקבלנים והאדריכלים להעביר למטמנה. מטמנה היא אתר שנקבע על ידי הרשויות המקומיות ששם יטמנו הקבלנים את אותה פסולת בניין שלא העבירו למחזור. כיום גם מן המטמנות לוקחים חלק מפסולת הבניין לטובת מחזור והפקת חומרי בניין ממוחזרים לטובת שימוש חוזר בבניינים של בנייה ירוקה.