תאורה טבעית של הבית חוסכת חשמל וירוקה יותר
כאשר אנחנו מדברים על בנייה ירוקה אחד הפרמטרים המרכזיים שאנו שמים עליהם דגש הוא חסכון באנרגיה לאחר אכלוס הבית, על מנת שדיירי הבניין יוכלו לחיות אורח חיים ירוק יותר, כזה שצורך פחות חשמל ומזהם פחות את הסביבה.
אחד הדברים שיותר עוזרים לנו הצרכנים לחסוך בחשמל הוא תאורה טבעית של הבית בעזרת קרני השמש ופחות בעזרת תאורה מלאכותית, כלומר המנורות שפזורות בבית. השימוש בתאורה טבעית, כלומר בקרני השמש ואור יום, עוזרת לנו להיות ערניים יותר במהלך היום שכן היא פחות מעייפת את בני האדם מתאורה מלאכותית, שבשלב מסוים של היום גורמת לנו להיות עייפים יותר.
על כן, תכנון נכון של כניסת האור הטבעי אל תוך הבית יקנה לנו תחושה טובה יותר בתוך הבית מעבר לחסכון בצריכת החשמל. התהליך מתחיל כאשר האדריכל ניגש למלאכת התכנון של הבניין והדירות עצמן כאשר לאדריכל מספר רב של פרמטרים שעליו לקחת בחשבון כאשר הוא מתחיל בתכנון הבניין. מעבר למשטר הרוחות והמיקום של הבניין בתוך הפרויקט הוא כמובן מנסה למקם את הבניין בצורה מיטבית אל מול שושנת הרוחות כך שהכיוונים הכללים אכן יהיו צפון, דרום, מזרח ומערב.
הסיבה לכך היא שדירות שיפנו לכיוון דרום מזרח יהיו שטופות שמש כמעט לאורך כל שעות היום, החל מהזריחה ועד הצהריים, כמו גם אלה הפונות לכיוון צפון מזרח. דירות אשר יפנו לכיוון דרום מערב גם כן ייהנו מתאורה טבעית לאורך רוב שעות שכן מהצהריים המוקדמות ועד השקיעה תהיה להם תאורה טבעית. חלוקה נכונה של כיווני האוויר תקנה לדירות שעות אור יום מקסימליות ביחד עם מיקום נכון של חלונות בתוך הדירה ובתוך החדרים על מנת לקבל את התאורה הטבעית המקסימלית לאורך רוב שעות היום.