המדריך המושלם לבנייה ירוקה בישראל
המודעות ההולכת וגוברת סביב הנושאים הקשורים באיכות הסביבה הביאה לתודעה את הנושא של בנייה ירוקה, בנייה אשר במשך כל התהליך שלה שמה דגש על עקרונות ירוקים שכל מטרתם היא שמירה על איכות הסביבה וניצול המשאבים הטבעיים העומדים לרשותנו, כמו שמש, רוח ועוד. ניצול זה משולב יחד עם חומרים ממוחזרים העוזרים לנו לדבוק בתרבות של צריכה בת קיימא אשר לא דוגלת בייצור מאסיבי של חומרים עד שלא ניצלנו עד תום את היכולת למחזר מוצרים שנזרקו לאחר השימוש בהם.
כך פרויקטים רבים של בניה ירוקה מקודמים בימים אלה תחת ההוראות של המשרד להגנת הסביבה שבשנת 2011 הוציא מחדש את ההוראות בדבר בנייה ירוקה ביחד עם מכון התקנים. אותם פרויקטים לא רק משתמשים בחומרים ממוחזרים לטובת בניית הבניין, אלא גם מקפידים על מחזור של רוב פסולת הבנייה וזו שלא ממוחזרת מגיעה לאתרים מוסדרים אשר בהם היא נטמנת, בנוסף אמצעים רבים מותקנים באותם פרויקטים בנוגע לחסכון בחשמל ובמים בתקופת המגורים.
יזמית מובילה בתחום הבנייה הירוקה היא חנן מור, אשר פרויקט שהיא מבצעת ברחובות נחשב למתקדם ביותר בתחום הבנייה הירוקה ונקבע על ידי המשרד להגנת הסביבה בתור פרויקט שיש ללמוד ממנו בתחום הבנייה הירוקה. בימים אלה מאוכלס הפרויקט כאשר נשארו עוד דירות בודדות בו. בנוסף אנו עדים גם בערים המרכזיות לניצנים של בנייה ירוקה כמו רמות הירוקה שבירושלים שאומנם האכלוס של הפרויקט עוד רחוק שכן לא מזמן קבלה העמותה היזמית את הקרקע לבנייה ואת ההיתרים מהמנהל. פרויקטים נוספים אנו רואים גם בערים שמעט מרוחקות מהמרכז כמו חריש ואריאל כאשר בראשונה עדיין לא התחילו לבנות את הפרויקט אך בשנייה האכלוס החל בימים אלה. פרויקטים נוספים של בניה ירוקה ניתן למצוא גם בשרון בכפר סבא והרצליה ובשפלה בבאר יעקב ונס ציונה.
עוד בנושא:
איך נהפוך את המשרד שלנו לירוק – החברה לנכסי קיסריה