מהי בכלל שכונה ירוקה?
בשנים האחרונות אנו לא רק רואים תנופה בתחום הנדל"ן ופרויקטים חדשים צצים להם כמו פטריות אחרי הגשם אלא בעיקר ישנה תנופה בפרויקטים של הקמת שכונות ירוקות. אז לאור הטרנד הזה שפקד אותנו בעשור האחרון החלטנו לעשות לכם סדר בראש ולעזור לכם להבין אחת ולתמיד מהי בכלל שכונה ירוקה.
אז נכון, לא קשה כל כך לנחש שהצבע הירוק בשכונה ירוקה מעיד על כך שהשכונה היא ידידותית לסביבה, אז נשאלת השאלה כיצד יכולה שכונה להיות ידידותית לסביבה פרט לעובדה שמציבים בה פחים למחזור? אז דבר ראשון, עוד בשלב הבנייה על הקבלן המבצע לעמוד בתקנים מחמירים של שימוש בחומרים ידידותיים לסביבה, ואיסור על שימוש בחומרים שהמשאבים הסביבתיים שלהם מתכלים. אז אמנם בשלב הבנייה והתכנון ישנם הרבה דברים שיש לשים אליהם לה והרבה חומרים שאסור להשתמש בהם אל מול כאלה שחובה להשתמש בהם, אבל דווקא כל ההסתכלות על שכונה בתור שכונה ירוקה היא בשלב המגורים. הדבר שמנסים למנוע בצורה המובהקת ביותר הוא שימוש באנרגיה שמזהמת את הסביבה, כלומר להפחית משמעותית בצריכה החשמל. ישנם שכונות אשר משתמשות בפאנלים סולאריים על מנת להפיק חשמל אך אל שלא משתמשות בבידוד איכותי אשר מונע בריחת חום או קור מהדירה, דבר שמפחית משמעותית מצריכת החשמל של הדיירים. בנוסף מקפידים בשכונות ירוקות להוציא את כל התנועה אל צירים היקפיים שכך שבתוך השכונה לא תהיינה תנועת מכוניות.
בשנת 2005 תוקננו על ידי המשרד להגנת הסביבה תקנות בדבר בנייה ירוקה. תקנות אלה שופרו בעזרת מכון התקנים בשנת 2011, ואלו הם תקנות יסוד שהקבלן המבצע חייב לעמוד בהן כאשר הוא מגדיר את הפרויקט אותו הוא בונה בתור פרויקט ירוק.